История на Европейското патентно ведомство

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

През 1973г в Мюнхен над 20 държави се срещат на дипломатическа конференция, за да обсъдят въвеждането на европейска процедура за предоставяне на патент. На конференцията, се подписва Европейска патента конвенция от 16 участници. Четири години по-късно, на 7 октомври 1977 г., Конвенцията влиза в сила.
С правна рамка, Европейската патентна служба в Мюнхен започва работата си като представляващ орган. На 1 юни 1978 г. първият кандидат подава молба за Европейската патентна защита. През същата година, ЕПВ е разширено с включването на организациите от Берлин и бившия международен патентен институт в Хага.
Статистиката отразява бързото развитие на ЕПВ. 100 000-та заявката е подадена през 1983 г. и осем години по-късно те са общо 500 000. През 1997 г., подаването на данни достига милионната заявка.
Офисът във Виена е създаден в началото на деветдесетте години и включва бившия международен патентен документационен център, които се намира в австрийската столица. ЕПО открива офис в Брюксел, за да изгради отношения с Европейската комисия.
България се присъедини към Европейската патентна конвенция (ЕПК) на 01.07.2002г. и стана равноправен член на Европейската патентна организация (ЕПО).0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

За Liliya

Казвам се Лилия Георгиева. Занимавам се с проектирането на интериор и мебели.
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

анти-спам код: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.