Ориентация към дизайна – предпоставка за устойчивост, конкуренти и предимства

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Времето, в което живеем изобилства от различни стоки на пазара. Съществува свръх предлагане. Разнообразието от произодители, търговци и стоки създава среда, в която се изисква да се развият така, че да притежават нещо, което е повече от това на конкурентите. Във времето могат да оцелеят фирми, които развиват иновациите и се стремят да усъвършенстват продуктите и услугите си по максимално добър начин за своите потребители. За да може тези цели да се реализират максимално от изключителна важност е правилното развитие на дизайнерския процес. Той е основополагащото звено за устойчивото развитие на фирмата, позиционирането сред конкурентите и формирането на политика на фирмата.
Високото технологично развитие позволи на много фирми да достигнат близки технологични нива. Това налага търсенето на нови начини за привличане и запазване на клиенти. Ето защо фирмите, които се ориентират към дизайна могат да се реализират по-добре сред своите конкуренти. Дизайнерите помагат на фирмите да оцелеят на пазара, като разработват нови продукти и дават решения на проблеми, които вълнуват потребителите. Те запълват свободни ниши, където могат да се реализират фирмите. Онези, които успеят да изпреварят решенията на конкурентите си, дават възможност на своите мениджъри да позиционират по-добре продуктите и да реализират по-добра печалба.
Добрият дизайн е предпоставка за устойчиво развитие на фирмата, която го предлага. Ако продуктът е с достатъчно добър дизайн, то той би се търсил от потребителите достатъчно дълго време и би позволил на ръководството на фирмата да развие своите цели и реализира една постоянна и сигурна печалба. От своя страна тя се явява предпоставка за инвестиране и разработване на нови такива продукти. Това дава възможност на фирмите да се наложат в своя сектор като лидери, които диктуват предлагането и определят тенденциите. От страната на клиентите, те се превръщат в незаменим източник на нови и адекватни решения на техните нужди.
Ориентацията към дизайна сформира редица предимства пред конкурентите. Например такива са изграждането на собствен стил, лесно разпознаване от клиентите, диктуване на пазарните тенденции, възползването от нови и неразвити пазари и др.
Фирмите, които са ориентирани към дизайна, могат да предоставят решение на проблемите на потребителите, които притежават нещо повече от това на конкурентите. Това създава предпоставки за устойчиво развитие във времето и възможност да се реализира дългосрочна печалба.0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

За Liliya

Казвам се Лилия Георгиева. Занимавам се с проектирането на интериор и мебели.
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

анти-спам код: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.